Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Jax, Grandmaster at Arms

Γνώστης των ΌπλωνΣυνήθως, οι ήρωες στιγματίζονται από τις πράξεις τους πριν από τη συμμετοχή τους στο League of Legends και όχι μετά. Η περίπτωση του Τζαξ, του πιο επιτυχημένου πολεμιστή στην ιστορία του Ινστιτούτου του Πολέμου, είναι εντελώς διαφορετική. Πριν λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα, ο Τζαξ ήταν ένας μισθοφόρος της σειράς. Για λόγους που γνωρίζει μόνο ο πρώην επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο Επίτροπος Ρέτζιναλντ Άσραμ, ο Τζαξ τοποθετήθηκε απευθείας στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων που θα περνούσαν από την Κρίση των Πρωταθλητών - τη διαδικασία που καθορίζει αν ένας υποψήφιος ήρωας θα γίνει αποδεκτός στο League of Legends. Η Κρίση του ήταν η ταχύτερη στην ιστορία του Πρωταθλήματος, καθώς οι Πύλες της Αποδοχής έλαμψαν και άνοιξαν λίγα λεπτά μετά την έναρξη. Δεν υπήρξε καμία αμφιβολία ή παρατήρηση κατά τη διαδικασία Κρίσης του Τζαξ.

Όσο για τις επιδόσεις του, ο Τζαξ απέδειξε αμέσως ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους μαχητές στις Αρένες της Δικαιοσύνης. Ανακηρύσσοντας τον εαυτό του ''Γνώστη των Όπλων'', ο Τζαξ πέτυχε μια σειρά νικών που παραμένει αξεπέραστη ακόμα και σήμερα. Ορισμένοι από τους επικαλεστές που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα ανησύχησαν με αυτήν την εξέλιξη, φοβούμενοι ότι ο ερχομός ενός άγνωστου πολεμιστή που ήταν ανίκητος θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα του League of Legends. Για αυτόν το λόγο, ο νέος επικεφαλής του Πρωταθλήματος (μετά την εξαφάνιση του Ρέτζιναλντ Άσραμ), Επίτροπος Χέιγουορντ Ρέλιβας, όρισε ειδικούς περιορισμούς για τον Τζαξ. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στο Πρωτάθλημα. Ο σκληροτράχηλος μαχητής απάντησε επιβάλλοντας τους δικούς του περιορισμούς στον εαυτό του. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνήθηκε να πολεμήσει με οποιοδήποτε άλλο όπλο, πέρα από ένα χάλκινο φανάρι. Παρά όλα αυτά τα πρόσθετα μέτρα, τίποτα δεν άλλαξε. Η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος έχει καταργήσει τους περιορισμούς της, αλλά ο Τζαξ εξακολουθεί να επιβάλλει τους δικούς του. Συνεχίζει να πολεμά (και να νικά) με το αγαπημένο του φανάρι.

''Προσοχή - έχει παρατηρηθεί μια επιδημία πληγών σε σχήμα φαναριού στο League of Legends''.
-- Γκράγκας


Στατιστικά

Ζημιά56.3(+3.375 / ανά επίπεδο)
Ζωή463(+98 / ανά επίπεδο)
Μάνα230(+35 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης350
Πανοπλία18(+3.5 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.45(+0.55 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.4(+0.7 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Επιθετικό Άλμα - Ο Τζαξ πηδά προς το μέρος μιας μονάδας. Αν η μονάδα είναι εχθρική, τη χτυπά με το όπλο του.
Ο Τζαξ κάνει άλμα προς ένα στόχο. Αν είναι εχθρός, του προκαλεί 70/110/150/190/230 (+1.0) (+0.6) σωματική ζημιά
Κόστος
65 Μάνα
Εμβέλεια
700
Ενδυνάμωση - Ο Τζαξ φορτίζει το όπλο του με ενέργεια, με αποτέλεσμα η επόμενη επίθεσή του να προκαλεί επιπλέον ζημιά.
Ο Τζαξ φορτίζει το όπλο του με ενέργεια, προκαλώντας 40/75/110/145/180 (+0.6) επιπλέον μαγική ζημιά με την επόμενη βασική επίθεσή του ή το επόμενο Επιθετικό Άλμα.
Κόστος
30 Μάνα
Εμβέλεια
0
Αντεπίθεση - Η γενναιότητα που επιδεικνύει ο Τζαξ στη μάχη, του επιτρέπει να αποφεύγει όλες τις εισερχόμενες επιθέσεις για μικρό χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, να αντεπιτίθεται γρήγορα, ακινητοποιώντας όλους τους εχθρούς που βρίσκονται γύρω του.
Ο Τζαξ παίρνει μια αμυντική στάση για έως 2 δευτερόλεπτα, αποφεύγοντας επιδέξια όλες τις βασικές επιθέσεις και υποφέροντας 25% λιγότερη ζημιά από ικανότητες που στοχεύουν περιοχή.

Μετά από 2 δευτερόλεπτα ή εάν ενεργοποιηθεί ξανά, ο Τζαξ προκαλεί σωματική ζημιά στους γύρω εχθρούς, ισοδύναμη με 50/75/100/125/150 (+0.5) και τους ακινητοποιεί για 1 δευτερόλεπτα.

Αυτή η ικανότητα προκαλεί επιπλέον 20% ζημιά για κάθε επίθεση που αποφεύγει ο Τζαξ (Μέγιστη: 100% αυξημένη ζημιά).
Κόστος
70/75/80/85/90 Μάνα
Εμβέλεια
0
Δύναμη του Δεξιοτέχνη - Κάθε τρίτη διαδοχική επίθεση προκαλεί επιπλέον μαγική ζημιά. Επιπλέον, ο Τζαξ μπορεί να ενεργοποιήσει αυτήν την ικανότητα για να αντλήσει κουράγιο, αυξάνοντας τη Θωράκιση και την Αντίσταση Μαγείας για σύντομο χρονικό διάστημα.
Παθητική: Σε κάθε τρίτη διαδοχική επίθεση, ο Τζαξ προκαλεί 100/160/220 (+0.7) επιπλέον μαγική ζημιά.

Ενεργή: Ο Τζαξ συγκεντρώνει το κουράγιο του και αποκτά 0.3 Θωράκιση και 0.2 Αντίσταση Μαγείας για 8 δευτερόλεπτα.

Η επιπλέον Θωράκιση ισούται με 25/35/45 + 30% της επιπλέον Ζημιάς Επίθεσης.
Η επιπλέον Αντίσταση Μαγείας ισούται με 25/35/45 + 20% της Ισχύος Ικανότητας.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
0
Ανελέητη Επίθεση - Οι διαδοχικές βασικές επιθέσεις του Τζαξ αυξάνουν συνεχώς την Ταχύτητα επίθεσής του.

Συμβουλές

  • Ο Τζαξ μπορεί να χρησιμοποιήσει το Επιθετικό Άλμα για να φτάσει φιλικές μονάδες, ακόμα και Μάτια. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε την απόδρασή σας.
  • Ο Τζαξ ωφελείται πολύ από αντικείμενα που προσφέρουν Ισχύ Ικανότητας και Ζημιά Επίθεσης, όπως είναι το Οργισμένο Σπαθί του Γκουίνσου και το Μαγοτεχνικό Σπαθοπίστολο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου