Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Yorick, the Gravedigger

ο ΝεκροθάφτηςΤο έργο ενός νεκροθάφτη είναι σημαντικό για τους ζωντανούς, αλλά ανεκτίμητης αξίας στα Νησιά της Σκιάς. Υπάρχουν πολλές σκιές θανάτου εκεί που δεν γίνονται αντικείμενο τρόμου ή αποστροφής, αλλά σεβασμού. Μια σκιά δεν μπορεί να μεταβεί από το ένα στάδιο στο επόμενο χωρίς τη μαγική βοήθεια ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία. Μετά το τέλος του πρώτου Ρουνικού Πολέμου, ο Γιόρικ Μόρι ακολούθησε το επάγγελμα του νεκροθάφτη. Η οικογένειά του διατηρούσε το Νεκροταφείο της Τελευταίας Ανάπαυσης, ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία του Βάλοραν. Το φτυάρι που χρησιμοποιούσε για την δουλειά του είχε περάσει από γενιά σε γενιά. Κάθε νεκροθάφτης μάθαινε στον γιο του ότι το φτυάρι αυτό είχε εμποτιστεί με το πνεύμα του κάθε προγόνου και ότι αυτά τα πνεύματα θα τον προστάτευαν τις ατελείωτες νύχτες μοναξιάς ανάμεσα στις ταφόπλακες. Ο Γιόρικ πέθανε χωρίς απόγονο, κάτι που θα τον βασάνιζε αιώνια καθώς η περήφανη γενιά των Μόρι έφτασε στο τέλος της. Το πτώμα του ενταφιάστηκε μαζί με το φτυάρι του στο οικογενειακό μαυσωλείο και σύντομα το Νεκροταφείο της Τελευταίας Ανάπαυσης έγινε ερείπια. Ο θάνατος όμως δεν ήταν το τέλος που περίμενε ο Γιόρικ.

Ο Γιόρικ ξεπρόβαλε στις στοιχειωμένες ακτές των Νησιών της Σκιάς- δεν ήταν τελείως νεκρός, αλλά σίγουρα ούτε και ζωντανός- και κρατούσε ακόμα το αγαπημένο του φτυάρι. Σύντομα έμαθε ότι με το φτυάρι μπορούσε να γίνει καθοδηγητής για τους νεκρούς κατοίκους των Νησιών, βοηθώντας τους να ανέβουν τα διαφορετικά σκαλοπάτια του θανάτου. Αυτό αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν μια κατάρα, γιατί ένας νεκροθάφτης, σύμφωνα με τον θρύλο, πρέπει να θάψει έναν συγκεκριμένο αριθμό, πριν να ανέβει ο ίδιος στο επόμενο επίπεδο. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο αριθμός. Ο Γιόρικ έσκαβε αδιάκοπα λοιπόν, περιμένοντας μάταια την ημέρα που θα ελευθερωνόταν από αυτήν την κατάρα. Καθώς οι δεκαετίες γίνονταν αιώνες, η ντροπή των αποτυχιών του αποκορυφώθηκε. Επέστρεψε στον Βάλοραν για να βρει το πτώμα του, πεπεισμένος ότι η σωτηρία θα είχε θαφτεί μαζί του. Όταν έφτασε όμως, δεν βρήκε το παραμικρό ίχνος του μαυσωλείου ή του νεκροταφείου. Με την ελπίδα χαμένη, ανακάλυψε το League of Legends και εκεί είδε μια ευκαιρία να χαρίσει την αθανασία στο όνομα της οικογένειάς του που είχε επιτρέψει να χαθεί πριν από αιώνες.

''Πέθανε πρώτα και μετά το συζητάμε.''
- Γιόρικ


Στατιστικά

Ζημιά51.7(+3.5 / ανά επίπεδο)
Ζωή421(+85 / ανά επίπεδο)
Μάνα235(+35 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης345
Πανοπλία15(+3.6 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7(+0.7 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6(+0.45 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Οιωνός Πολέμου - Η επόμενη επίθεση του Γιόρικ θα προκαλέσει επιπλέον σωματική ζημιά και θα καλέσει ένα Στοιχειωμένο Νεκροφάγο που προκαλεί πρόσθετη ζημιά και κινείται ταχύτερα από τους υπόλοιπους Νεκροφάγους του Γιόρικ. Όσο είναι ζωντανός ο Στοιχειωμένος Νεκροφάγος, ο Γιόρικ κινείται και αυτός πιο γρήγορα.
Η επόμενη επίθεση του Γιόρικ θα προκαλέσει 30/60/90/120/150 (+1.2) σωματική ζημιά και θα καλέσει έναν Άυλο Νεκροφάγο για έως και 5 δευτερόλεπτα.

Ο Άυλος Νεκροφάγος προκαλεί 8/16/24/32/40 επιπλέον ζημιά ανά χτύπημα και κινείται 15/20/25/30/35% πιο γρήγορα. Όσο είναι ζωντανός ο Νεκροφάγος, ο Γιόρικ κινείται και αυτός 15/20/25/30/35% πιο γρήγορα.
Κόστος
40 Μάνα
Εμβέλεια
0
Οιωνός Πανώλης - Ο Γιόρικ καλεί ένα Σαπισμένο Νεκροφάγο που εμφανίζεται μέσα από μια δυνατή έκρηξη, η οποία προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει τους κοντινούς εχθρούς. Όσο ο Σαπισμένος Νεκροφάγος παραμένει ζωντανός, η επιβράδυνση των κοντινών εχθρών συνεχίζεται.
Ο Γιόρικ καλεί ένα Σαπισμένο Νεκροφάγο που εμφανίζεται μέσα από μια δυνατή έκρηξη, η οποία προκαλεί 60/95/130/165/200 (+1) μαγική ζημιά και επιβραδύνει τους κοντινούς εχθρούς κατά 20/25/30/35/40% για 1,5 δευτερόλεπτο. Όσο ο Σαπισμένος Νεκροφάγος παραμένει ζωντανός, οι κοντινοί εχθροί συνεχίζουν να επιβραδύνονται κατά 10/12.5/15/17.5/20% για έως και 5 δευτερόλεπτα.
Κόστος
55/60/65/70/75 Μάνα
Εμβέλεια
600
Οιωνός Λιμού - Ο Γιόρικ κλέβει τη ζωή από το στόχο του και καλεί έναν Αδηφάγο Νεκροφάγο που θεραπεύει το Γιόρικ για τη ζημιά που προκαλεί.
Ο Γιόρικ προκαλεί 55/85/115/145/175 (+1.0) μαγική ζημιά και θεραπεύει τον εαυτό του για έως και 40% της ζημιάς που προκαλεί. Καλεί έναν Αδηφάγο Νεκροφάγο πίσω από το στόχο του για έως και 5 δευτερόλεπτα, θεραπεύοντας το Γιόρικ με τη ζημιά που προκαλεί. Αν χρησιμοποιηθεί σε υπηρέτες, η θεραπεία μειώνεται στο μισό.
Κόστος
55/60/65/70/75 Μάνα
Εμβέλεια
550
Οιωνός Θανάτου - Ο Γιόρικ καλεί μια ψυχή με τη μορφή ενός εκ των συμμάχων του. Αν ο σύμμαχος πεθάνει όσο η ψυχή είναι ζωντανή, η τελευταία θυσιάζει τον εαυτό της για να τον επαναφέρει στη ζωή και να του δώσει χρόνο για εκδίκηση.
Ο Γιόρικ καλεί μια ψυχή με τη μορφή ενός εκ των στοχευμένων σύμμαχων ηρώων. Οι ψυχές προκαλούν 45/60/75% της Ζημιάς Επίθεσης του στοχευμένου συμμάχου και διαρκούν 10 δευτερόλεπτα. Αν ο σύμμαχος πεθάνει όσο η ψυχή είναι ζωντανή, η τελευταία θυσιάζει τον εαυτό της για να τον επαναφέρει στη ζωή για έως και 10 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να ελέγξετε την ψυχή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο alt και χρησιμοποιώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού ή ενεργοποιώντας ξανά αυτή την ικανότητα.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
850
Ανίερη Διαθήκη - Η ζημιά που δέχεται ο Γιόρικ μειώνεται κατά 5% και οι βασικές επιθέσεις του προκαλούν επιπλέον ζημιά 5% για κάθε ενεργό πλάσμα που έχει καλέσει. Εν τω μεταξύ, οι νεκροφάγοι του Γιόρικ αποκτούν το 35% της ζημιάς επίθεσης και της ζωής του Γιόρικ.

Συμβουλές

  • Η ικανότητα Οιωνός Πανώλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μπλοκάρισμα επιδέξιων βολών.
  • Η ικανότητα Οιωνός Θανάτου μπορεί να γίνει πιο αξιόπιστη αν τη χρησιμοποιήσετε λίγο πριν το θάνατο του συμμάχου, αλλά θα έχει μικρότερη ισχύ.
  • Κατά τη διάρκεια της χρήσης της ικανότητας Οιωνός Θανάτου, οι Ψυχές ή οι ήρωες που επανέρχονται στη ζωή λειτουργούν ως κάλεσμα για το πλεονέκτημα της ικανότητας Ανίερη Διαθήκη..

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου