Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Jarvan IV, the Exemplar of Demacia

το Υπόδειγμα της ΝτεμάσιαΤα μέλη της βασιλικής οικογένειας των Σελάσπιδων κυβερνούν τη Ντεμάσια για αιώνες ολόκληρους, πολεμώντας με αυτοθυσία ενάντια σε όσους απειλούν τα ήθη της Ντεμάσια. Λέγεται ότι οι Σελάσπιδες έχουν το μίσος για τους Νοξιανούς στο αίμα τους. Ο Τζάρβαν ο Δ' δεν είναι εξαίρεση, αν και είναι ο πρώτος Σέλασπις που γεννιέται την εποχή του League of Legends. Όπως και οι πρόγονοί του, οδήγησε τα στρατεύματα της Ντεμάσια σε αιματηρές μάχες με τις δυνάμεις της Νόξους και έχει χύσει πολλές φορές το αίμα του δίπλα σε πληγωμένους συμμάχους και νεκρούς συμπολεμιστές. Στην πιο μοιραία μάχη της καριέρας του, ηττήθηκε και συνελήφθη από ένα Νοξιανό Τάγμα υπό τις διαταγές του Τζέρικο Σουέιν. Αυτή η αποτυχία του παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του στα χέρια του Ούργκοτ. Την τελευταία στιγμή, όμως, σώθηκε από την Ατρόμητη Εμπροσθοφυλακή, μια επίλεκτη Ντεμασιανή δύναμη κρούσης με επικεφαλής τον Γκάρεν, τον παιδικό φίλο του Τζάρβαν.

Όσοι γνώριζαν καλά τον Τζάρβαν, έλεγαν ότι η ήττα του τον είχε αλλάξει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ζιν Ζάο: ''Τα μάτια του δεν κοίταζαν εσένα, αλλά κάτι που έβλεπε μέσα από σένα, κάτι που δεν μπορούσε να σταματήσει να κοιτάζει''. Μια μέρα, χωρίς καμία προειδοποίηση, ο Τζάρβαν ο Δ' επέλεξε μια ομάδα Ντεμασιανών στρατιωτών και έφυγε από τη Ντεμάσια, έχοντας ορκιστεί ότι ''θα καταφέρει να εξιλεωθεί''. Ξεκίνησε αναζητώντας και κυνηγώντας τα πιο επικίνδυνα τέρατα και τους πιο άγριους ληστές που μπορούσε να βρει στο βόρειο Βάλοραν, αλλά σύντομα βαρέθηκε να κυνηγά τόσο εύκολη λεία. Αναζητώντας κάτι περισσότερο, κάτι που μόνο αυτός καταλάβαινε, ταξίδεψε νότια του Μεγάλου Φράγματος. Κανείς δεν είχε νέα του για σχεδόν δύο χρόνια. Πολλοί πίστευαν ότι είχε πεθάνει, αλλά ξαφνικά επέστρεψε θριαμβευτής παρελαύνοντας στους δρόμους της Ντεμάσια. Η πανοπλία του ήταν στολισμένη με οστά και φολίδες από πλάσματα που κανείς δεν μπορούσε να αναγνωρίσει. Τα μάτια του φανέρωναν τη σοφία ενός ανθρώπου με διπλάσια ηλικία. Από τους δώδεκα στρατιώτες που έφυγαν μαζί του, μόνο δύο επέστρεψαν. Με μια φωνή ψυχρή και μονότονη σαν ατσάλι ορκίστηκε να καταστρέψει τους εχθρούς της Ντεμάσια.

''Μόνο μία αλήθεια υπάρχει. Η αλήθεια της λόγχης''.
-- τα τελευταία λόγια του Τζάρβαν Δ' λίγο πριν την αποτυχημένη του εκτέλεση


Στατιστικά

Ζημιά50(+3.4 / ανά επίπεδο)
Ζωή420(+90 / ανά επίπεδο)
Μάνα235(+40 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης340
Πανοπλία14(+3.6 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7(+0.7 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6(+0.45 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Χτύπημα Δράκου - Ο Τζάρβαν IV χρησιμοποιεί τη λόγχη του και προκαλεί σωματική ζημιά, ενώ παράλληλα μειώνει την Θωράκιση όλων των εχθρών που χτυπά. Επιπλέον, αυτή η ενέργεια θα μεταφέρει τον Τζάρβαν στο Ντεμασιανό Λάβαρο, εξουδετερώνοντας τους εχθρούς που βρίσκονται στην πορεία του.
Ο Τζάρβαν Δ' χτυπά με τη λόγχη του και προκαλεί 70/115/160/205/250 (+1.1) σωματική ζημιά, ενώ παράλληλα, μειώνει την Θωράκιση όλων των εχθρών που επηρεάζονται κατά 10/14/18/22/26% για 3 δευτερόλεπτα.

Αν η λόγχη αγγίξει το Ντεμασιανό Λάβαρο, ο Τζάρβαν Δ' θα μεταφερθεί στην τοποθεσία του, εκτοξεύοντας στον αέρα τους εχθρούς που βρίσκονται στο δρόμο του.
Κόστος
45/50/55/60/65 Μάνα
Εμβέλεια
770
Χρυσή Αιγίδα - Ο Τζάρβαν IV καλεί τους αρχαίους ηγεμόνες της Ντεμάσια για να τον προστατεύσουν και να επιβραδύνουν τους γύρω εχθρούς.
Αποκτά προσωρινά μια ασπίδα που απορροφά έως 50/90/130/170/210 (+20/30/40/50/60 ζημιά για κάθε κοντινό εχθρικό ήρωα) ζημιά για 5 δευτερόλεπτα και επιβραδύνει τους γύρω εχθρούς κατά 15/20/25/30/35% για 2 δευτερόλεπτα.
Κόστος
45/50/55/60/65 Μάνα
Εμβέλεια
600
Ντεμασιανό Λάβαρο - Ο Τζάρβαν IV φέρει την υπερηφάνεια της Ντεμάσια που του δίνει παθητικά επιπλέον ταχύτητα επίθεσης και θωράκιση. Η ενεργοποίηση του Ντεμασιανού Λάβαρου επιτρέπει στον Τζάρβαν IV να τοποθετήσει μια σημαία της Ντεμάσια, η οποία προκαλεί ζημιά κατά το χτύπημα και δίνει Ταχύτητα Επίθεσης σε κοντινούς σύμμαχους ήρωες.
Παθητική: Η Ταχύτητα Επίθεσης αυξάνεται κατά 10/13/16/19/22% και η Θωράκιση κατά 10/13/16/19/22.

Ενεργή: Πετάει ένα Ντεμασιανό Λάβαρο σε μια κοντινή περιοχή προκαλώντας 60/105/150/195/240 (+0.8) μαγική ζημιά στους εχθρούς. Το Λάβαρο διαρκεί 8 δευτερόλεπτα και δίνει στους κοντινούς σύμμαχους ήρωες 10/13/16/19/22% Ταχύτητα Επίθεσης.
Κόστος
55 Μάνα
Εμβέλεια
800
Κατακλυσμός - Ο Τζάρβαν IV μπαίνει στη μάχη και πηδά πάνω σε ένα στόχο με τόσο δύναμη, που μεταβάλλει τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας μια αρένα γύρω του.
Ορμά με ηρωισμό πάνω σε έναν εχθρικό ήρωα, προκαλώντας 200/325/450 (+1.5) σωματική ζημιά, ενώ δημιουργεί μια αρένα αδιάβατου εδάφους γύρω του για 3,5 δευτερόλεπτα.

Ενεργοποιήστε το ξανά για να γκρεμίσετε την αρένα.
Κόστος
100/125/150 Μάνα
Εμβέλεια
650
Πολεμικός Ρυθμός - Η πρώτη βασική επίθεση του Τζάρβαν Δ' σε έναν στόχο προκαλεί μπόνους σωματική ζημιά. Αυτή η επίδραση δεν μπορεί να πλήξει ξανά τον ίδιο στόχο για μικρό χρονικό διάστημα.

Συμβουλές

  • Με τον συνδυασμό Χτύπημα Δράκου / Ντεμασιανό Λάβαρο μπορείτε να βγείτε μόνοι σας από τον κρατήρα του Κατακλυσμού σας.
  • Μοιράστε τις βασικές επιθέσεις σας σε διαφορετικούς ήρωες στην αρχή μιας μάχης για να μεγιστοποιηθεί η ζημιά σας.
  • Αν ανησυχείτε για ενέδρες, ρίχτε ένα Ντεμασιανό Λάβαρο ως εργαλείο ανίχνευσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου