Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Nautilus, the Titan of the Depths

ο Τιτάνας του ΒυθούΚάποτε, ο Νότιλους ήταν ένας ναύτης που εξερευνούσε την αχανή Θάλασσα του Υπερασπιστή για λογαριασμό του Ινστιτούτου του Πολέμου. Οι περιπλανήσεις του τον οδήγησαν βαθιά σε αχαρτογράφητα νερά, όπου αυτός και το πλήρωμά του ανακάλυψαν μια έκταση γεμάτη μαύρο, παχύρρευστο υγρό που κανείς τους δεν μπορούσε να αναγνωρίσει. Αν και η αποστολή τους ήταν να ερευνήσουν κάθε νέο φαινόμενο που θα έβρισκαν στο δρόμο τους, κανείς από το πλήρωμα δεν είχε το κουράγιο να βουτήξει στην περίεργη αυτή ουσία εκτός από τον Νότιλους. Φορώντας το ασήκωτο σκάφανδρό του, σκαρφάλωσε στην κουπαστή και ετοιμάστηκε να βυθιστεί στο μαύρο υγρό. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ένα ον που καραδοκούσε μέσα στο υγρό τον άρπαξε ξαφνικά. Ο Νότιλους πάλεψε να σωθεί αρπάζοντας γερά την κουπαστή, αλλά το πλάσμα από τον βυθό τον τράβηξε ακόμα πιο δυνατά, κλυδωνίζοντας ολόκληρο το πλοίο. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος φοβήθηκαν για τη ζωή τους και πήραν τη φρικτή απόφαση να τον εγκαταλείψουν. Έτσι, αντί να τον βοηθήσουν να ανέβει και πάλι στο πλοίο, τράβηξαν με το ζόρι το χέρι του από την κουπαστή. Ο Νότιλους έπεσε μέσα στο μαύρο σαν μελάνι υγρό, αρπάζοντας την άγκυρα του πλοίου στην απόγνωσή του. Μαύρα πλοκάμια τον τύλιξαν και τον τράβηξαν στο βυθό. Ο Νότιλους δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να βλέπει ανήμπορος την επιφάνεια να απομακρύνεται. Στη συνέχεια, όλα σκοτείνιασαν.

Όταν ο Νότιλους συνήλθε, δεν ήταν πια ο ίδιος. Το πελώριο σιδερένιο σκάφανδρο είχε γίνει ένα κέλυφος που τον προστάτευε, κρύβοντας το φρικτό πλάσμα που κρυβόταν στο εσωτερικό του. Η μνήμη του είχε σχεδόν χαθεί. Μόνο για ένα πράγμα ήταν σίγουρος: κάποιος τον είχε αφήσει εδώ, για να βρει το θάνατό του στα ανήλιαγα βάθη της θάλασσας. Στα χέρια του κρατούσε ακόμα την άγκυρα που είχε αρπάξει από το πλοίο των ανδρών που τον είχαν καταδικάσει σε θάνατο. Χωρίς κάποιον άλλον σκοπό, αποφάσισε να αναζητήσει τους υπεύθυνους για αυτό που του συνέβη. Με αργό βηματισμό, καθώς πλέον ήταν πολύ βαρύς για να τρέξει ή να κολυμπήσει, ο Νότιλους περιπλανήθηκε στις αχανείς εκτάσεις του βυθού, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση και χωρίς να ενδιαφέρεται για το πέρασμα του χρόνου - όλα ήταν σαν ένα όνειρο. Όταν έφτασε επιτέλους στις ακτές του Μπίλτζγουοτερ, δεν μπόρεσε να βρει κανένα ίχνος για το παρελθόν του. Δεν είχε σπίτι, δεν είχε οικογένεια, δεν είχε μια ζωή στην οποία θα μπορούσε να επιστρέψει. Οι έντρομοι ναύτες που άκουσαν την ιστορία του τον έστειλαν στο Ινστιτούτο, αλλά οι επικαλεστές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα ονόματα του πληρώματος που είχαν προσλάβει. Μέχρι τότε, ο Νότιλους είχε μάθει πλέον για το League of Legends και βρήκε σε αυτό μια ευκαιρία για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει αυτούς που του έκλεψαν το χρόνο και τη ζωή που στερήθηκε.

''Όταν σε έχει καταλάβει το απόλυτο σκοτάδι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, παρά να προχωράς μπροστά''.
-- Νότιλους.


Στατιστικά

Ζημιά52(+3.3 / ανά επίπεδο)
Ζωή432(+86 / ανά επίπεδο)
Μάνα200(+50 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης325
Πανοπλία16(+3.25 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.45(+0.55 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα7.45(+0.7 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Παραγάδι - Ο Νότιλους εκτοξεύει την άγκυρά του προς τα εμπρός. Αν χτυπήσει έναν ήρωα, φέρνει τον Νότιλους και τον αντίπαλό του κοντά μεταξύ τους. Αν χτυπήσει το έδαφος, ο Νότιλους μεταφέρεται γρήγορα στο σημείο που βρίσκεται η άγκυρα και ο χρόνος επαναφόρτισης του Παραγαδιού μειώνεται στο μισό.
Ο Νότιλους εκτοξεύει την άγκυρά του προς τα εμπρός. Αν χτυπήσει μια εχθρική μονάδα, ο Νότιλους έρχεται κοντά στον εχθρό του προκαλώντας 60/105/150/195/240 (+0.75) μαγική ζημιά και ακινητοποιώντας τον για σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν η άγκυρα χτυπήσει το έδαφος, ο Νότιλους μεταφέρεται γρήγορα στη θέση της άγκυρας και ο χρόνος επαναφόρτισης μειώνεται κατά 50% (0.5).
Κόστος
60/70/80/90/100 Μάνα
Εμβέλεια
950
Η Οργή του Τιτάνα - Ο Νότιλους περιβάλλει τον εαυτό του με σκοτεινή ενέργεια, δημιουργώντας μια ασπίδα που απορροφά την εισερχόμενη ζημιά. Όσο διαρκεί η ασπίδα, οι επιθέσεις του προκαλούν ζημιά με την πάροδο του χρόνου στους εχθρούς που βρίσκονται κοντά στον στόχο του.
Ο Νότιλους περιβάλλεται από σκοτεινή ενέργεια, θωρακίζοντας τον εαυτό του από τους επόμενους 100/150/200/250/300 συν 10% της επιπλέον ζωής του (+0.1) πόντους ζημιάς για έως και 10 δευτερόλεπτα.

Όσο διαρκεί η ασπίδα, οι βασικές επιθέσεις του Νότιλους προκαλούν ζημιά με την πάροδο του χρόνου σε όλες τις μονάδες που βρίσκονται γύρω από τον στόχο. Η επίδραση προκαλεί 30/55/80/105/130 (+0.4) μαγική ζημιά σε 2 δευτερόλεπτα.
Κόστος
80 Μάνα
Εμβέλεια
0
Παλιρροϊκό Ρεύμα - Ο Νότιλους χτυπά το έδαφος, προκαλώντας τρεις εκρήξεις στην περιοχή γύρω του. Κάθε έκρηξη προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει τους εχθρούς.
Ο Νότιλους χτυπά το έδαφος, προκαλώντας εκρήξεις στην περιοχή γύρω του. Κάθε έκρηξη προκαλεί 60/100/140/180/220 (+0.5) μαγική ζημιά στις μονάδες εντός της περιοχής και τις επιβραδύνει κατά 30/35/40/45/50% για 2 δευτερόλεπτα. Αυτή η επιβράδυνση μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι μονάδες μπορούν να χτυπηθούν από περισσότερες από μία εκρήξεις, αλλά δέχονται 50% λιγότερη ζημιά από τις επιπλέον εκρήξεις.
Κόστος
60/70/80/90/100 Μάνα
Εμβέλεια
400
Βόμβα Βυθού - Ο Νότιλους εξαπολύει ένα ωστικό κύμα στο έδαφος το οποίο κυνηγά έναν αντίπαλο. Το ωστικό κύμα προκαλεί αναταράξεις στο έδαφος, εκτοξεύοντας τους εχθρούς στον αέρα. Όταν φτάσει τον αντίπαλο, το ωστικό κύμα εκρήγνυται, εκτοξεύοντας τον στόχο στον αέρα και εξουδετερώνοντάς τον.
Ο Νότιλους εξαπολύει ένα ωστικό κύμα που κυνηγά έναν εχθρικό ήρωα. Προκαλεί 125/175/225 (+0.4) μαγική ζημιά στους εχθρούς που διαπερνά και τους εκτοξεύει στον αέρα.

Το ωστικό κύμα εκρήγνυται μόλις χτυπήσει τον στόχο του, προκαλώντας 200/325/450 (+0.8) μαγική ζημιά, εκτοξεύοντάς τον στον αέρα και ακινητοποιώντας τον για 1/1.5/2 δευτερόλεπτα.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
825
Συνθλιπτικό Χτύπημα - Οι βασικές επιθέσεις του Νότιλους προκαλούν επιπλέον σωματική ζημιά και ακινητοποιούν τους στόχους του. Οι στόχοι που επηρεάζονται είναι άτρωτοι σε αυτήν την επίδραση για μερικά δευτερόλεπτα.

Συμβουλές

  • Όταν θέλετε να σκοτώσετε γρήγορα έναν αντίπαλο, σημαδέψτε με το Παραγάδι στο έδαφος δίπλα του και συνεχίστε με το Παλιρροϊκό Ρεύμα για να αυξήσετε την ευστοχία των χτυπημάτων σας.
  • Όταν ενεργοποιείται, το Παλιρροϊκό Ρεύμα έχει μια καθυστέρηση πριν από την έκρηξη - μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε ή για να αποθαρρύνετε τους εχθρούς που σας πλησιάζουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου