Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Nasus, the Curator of the Sands

ο Φύλακας της ΆμμουΤο αινιγματικό πλάσμα γνωστό ως Νάσους ήρθε στο Πρωτάθλημα από έναν μακρινό κόσμο όπου υπηρετούσε μια αχανή, γνωστική αυτοκρατορία της ερήμου. Εκεί ήταν ένα σεβάσμιο και σοφό άτομο, που είχε διοριστεί μάλιστα ως Φρουρός της Μεγάλης Βιβλιοθήκης. Παρόλα αυτά, ήταν επίσης μέλος μιας φυλής ζωόμορφων πλασμάτων που υπηρετούσαν τον λαό ως προστάτες και ηγέτες. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποιοι στο είδος του που θεωρούσαν πως ήταν κάτι παραπάνω από προστάτες. Έτρεφαν μανιακές ψευδαισθήσεις ότι είχαν εξελιχθεί τόσο πολύ που είχαν γίνει πια θεοί. Ο πόλεμος στον κόσμο του Νάσους ήταν πάντα μια άμεση απειλή, καθώς οι μανιακοί αυτοί ήθελαν να υποδουλώσουν τον κόσμο και να εγκαθιδρύσουν ένα δικτατορικό καθεστώς. Στη μέση μιας έντονης μάχης, πάνω που ο Νάσους ετοιμαζόταν να σκοτώσει τον προδότη αδελφό του Ρένεκτον, ένα ξόρκι επίκλησης τον τράβηξε σε έναν άλλον κόσμο, σε έναν κύκλο επίκλησης στη Γη των Ρούνων.

Αρχικά εξοργίστηκε που τον είχαν απαγάγει τη στιγμή που θα σκότωνε τους εχθρούς του λαού του, αλλά όταν άκουσε τις ικεσίες των επικαλεστών, επικράτησε τελικά η ανώτερη ευφυΐα του. Έμαθε ότι και η Γη των Ρούνων είχε κυριευθεί από την δική της αδικία. Ο κίνδυνος εδώ δεν ήταν λιγότερο απειλητικός από εκείνον στην πατρίδα του, και ο κόσμος αυτός χρειαζόταν επειγόντως πρωταθλητές που θα προστάτευαν τους κατοίκους του. Ο Νάσους δέχτηκε το κάλεσμα και πήρε την θέση του στο League of Legends, γνωρίζοντας ότι τα αδέλφια του θα συνέχιζαν την μάχη στην πατρίδα. Αυτές τις ημέρες είναι ο Φύλακας της Άμμου και νιώθει σαν το σπίτι του στα γκρεμισμένα ερείπια της ερήμου Σουρίμα. Όμως στα αυτιά του Φύλακα έφτασαν τελευταία κάποια ανησυχητικά νέα- φήμες ότι ο τελικά ο αδελφός του δεν έμεινε πίσω. Αν ήταν αλήθεια αυτό, η εξόντωση του Ρένεκτον θα γινόταν γρήγορα η πρώτη προτεραιότητα του Νάσους, γιατί διαφορετικά θα ερχόταν η σειρά αυτού του κόσμου να υποφέρει από τα ψέματα και τις απειλές του πονηρού αδελφού του.

Ο Φύλακας της Άμμου φαίνεται σκεπτικός, αλλά δεν είναι ακίνδυνος.


Στατιστικά

Ζημιά53.3(+3.5 / ανά επίπεδο)
Ζωή410(+90 / ανά επίπεδο)
Μάνα200(+45 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης350
Πανοπλία15(+3.5 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.5(+0.9 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.6(+0.5 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Χτύπημα Απορρόφησης - Ο Νάσους χτυπά τον αντίπαλό του προκαλώντας του ζημιά, ενώ αυξάνει τη δύναμη των μελλοντικών Χτυπημάτων Απορρόφησης αν σκοτώσει το στόχο του.
Ενεργή: Η επόμενη βασική επίθεση του Νάσους θα προκαλέσει 30/50/70/90/110 (+1) (+3.0) σωματική ζημιά.

Παθητική: Το Χτύπημα Απορρόφησης κερδίζει μόνιμα 3 ζημιά αν σκοτώσει μια εχθρική μονάδα. Αυτό το μπόνους διπλασιάζεται εναντίον Ηρώων, μεγάλων υπηρετών και μεγάλων τεράτων.
Κόστος
20 Μάνα
Εμβέλεια
0
Σάπισμα - Ο Νάσους γερνά το στόχο του και μειώνει την Ταχύτητα Κίνησης και επίθεσης με την πάροδο του χρόνου.
Ο Νάσους γερνά τον ήρωα που στοχεύει σε 5 δευτερόλεπτα, επιβραδύνοντας αρχικά την Ταχύτητα Κίνησης και Επίθεσης κατά 35% και, στη συνέχεια, την αυξάνει κατά 47/59/71/83/95% κατά τη διάρκεια της επίδρασης.
Κόστος
80 Μάνα
Εμβέλεια
700
Πνευματική φωτιά - Ο Νάσους εξαπολύει ένα πνεύμα φωτιάς σε μια τοποθεσία προκαλώντας ζημιά, ενώ μειώνει και την Θωράκιση των εχθρών που στέκονται πάνω του.
Ο Νάσους εξαπολύει ένα πνεύμα φωτιάς σε μια τοποθεσία προκαλώντας αρχικά 55/95/135/175/215 (+0.6) μαγική ζημιά.

Για τα επόμενα 5 δευτερόλεπτα, οι εχθροί στην περιοχή βλέπουν την Θωράκιση τους να μειώνεται κατά 20/25/30/35/40, ενώ δέχονται 11/19/27/35/43 (+0.12) επιπλέον μαγική ζημιά κάθε δευτερόλεπτο.
Κόστος
70/85/100/115/130 Μάνα
Εμβέλεια
650
Οργή της Άμμου - Ο Νάσους εξαπολύει μια πανίσχυρη αμμοθύελλα που χτυπά αλύπητα τους κοντινούς εχθρούς του. Ενώ μαίνεται η θύελλα, κερδίζει πρόσθετη Ζωή, Εμβέλεια Επίθεσης, εμβέλεια ξορκιών και απορροφά τη μέγιστη Ζωή των εχθρών, την οποία μετατρέπει σε πλεονέκτημα ζημιάς για τη διάρκεια της ικανότητας.
Ο Νάσους ενδυναμώνεται μέσα στην αμμοθύελλα για 15 δευτερόλεπτα και αυξάνεται η μέγιστη Ζωή του κατά 300/450/600, η Εμβέλεια Επίθεσης κατά 50 και η εμβέλεια ξορκιών κατά 100.

Ενώ μαίνεται η θύελλα, προκαλεί μαγική ζημιά ίση με το 3/4/5 (+0.01)% της μέγιστης Ζωής των κοντινών εχθρών κάθε δευτερόλεπτο (μέγιστη ζημιά 240 ανά δευτερόλεπτο) και τη μετατρέπει σε επιπλέον Ζημιά Επίθεσης.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
0
Θεριστής Ψυχών - Ο Νάσους απορροφά την ψυχική ενέργεια των εχθρών, κερδίζοντας παραπάνω αρπαγή ζωής.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποιείτε το Χτύπημα Απορρόφησης για να αποτελειώνετε τους υπηρέτες- θα παίξει μεγάλο ρόλο στο τέλος του παιχνιδιού.
  • Αν παίζετε μόνος στη λωρίδα, η Πνευματική Φωτιά θα σας βοηθήσει να μαζέψετε χρυσό. Αν είστε σε λωρίδα με 2, μην προχωρήσετε υπερβολικά μπροστά. Βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ τελικών χτυπημάτων με το Χτύπημα Απορρόφησης και συλλογή χρυσού με ξόρκια που πιάνουν χώρο.
  • Αν έχετε χαμηλές άμυνες, οι αντίπαλοι θα επικεντρωθούν πάνω σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια της απόλυτης. Ακόμα κι αν μαζεύετε αντικείμενα για ζημιά, αγοράστε και μερικά που θα βελτιώσουν την αντοχή σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου