Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Maokai, the Twisted Treant

το Ζωντανό ΔέντροΟι αεικίνητες μαγικές ενέργειες που απελευθέρωσαν οι μάγοι κατά την διάρκεια των Ρουνικών Πολέμων προκάλεσαν απερίγραπτες καταστροφές στον φυσικό κόσμο. Το Πρωτάθλημα ιδρύθηκε για να περιορίσει τη χρήση μαγείας μέσα στις Αρένες της Δικαιοσύνης. Περιορίζοντας τη χρήση της εκεί, πίστευαν ότι θα απέτρεπαν περαιτέρω ζημιές στο περιβάλλον. Όλα έδειχναν ότι είχαν επιτύχει τον σκοπό τους, μέχρι που γεννήθηκε ο Μαοκάι. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα στο Πρωτάθλημα, στο Δάσος της Σύγχυσης, ο Μαοκάι, μια αρχαία βελανιδιά που στεκόταν στην βόρεια ζούγκλα, ξαφνικά ζωντάνεψε. Μαγικές δυνάμεις ξερίζωσαν το δέντρο από την ισορροπία της φύσης και μέσα από το χάος, μορφοποίησαν την συνείδησή του. Πριν προλάβουν οι Δικαστές του Πρωταθλήματος να παρέμβουν, είχε ήδη σκοτώσει και τους έξι ήρωες που συμμετείχαν στον αγώνα. Οι καθηγητές της μαγικής σχολής Αρκάνουμ Ματζόρις έδειξαν ενδιαφέρον, καθώς επιθυμούσαν να μάθουν το μυστικό που του είχε δώσει ζωή.

Ο Μαοκάι όμως ήταν έξω φρενών. Μισούσε την ζωή που είχε εισβάλλει μέσα του, τη θεωρούσε κάτι που διέφθειρε τη φύση. Έμαθε να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, ελπίζοντας ότι θα βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην παλιά, φυσική του μορφή. Το Πρωτάθλημα άρπαξε την ευκαιρία κι έκανε μια πρόταση ανταλλαγής. Θα έψαχναν έναν τρόπο να τον επαναφέρουν, αλλά εκείνος θα συμφωνούσε να συμμετέχει στο League of Legends. Ο Μαοκάι ήταν αδιάφορος για τις ετυμηγορίες που εξέδιδε το Πρωτάθλημα, αλλά ήταν πρόθυμος να τιμωρήσει τους επικαλεστές που έκαναν άσκοπη χρήση μαγείας. Συμφώνησε με τους όρους, υπό μια προϋπόθεση: όταν θα έβρισκαν τον τρόπο να τον επαναφέρουν στην παλιά του μορφή, δεν θα ζωντάνευαν άλλο δέντρο ποτέ ξανά. Τώρα, φοράει ένα φανάρι στις Αρένες της Δικαιοσύνης για να ξεχωρίζει από τα άλλα δέντρα και ως προειδοποίηση στα ζώα που θέλουν το κακό του.

''Θα χρησιμοποιήσω αυτή τη δύναμη μέχρι να απελευθερωθώ από αυτήν.''
-- Μαοκάι


Στατιστικά

Ζημιά58(+3.3 / ανά επίπεδο)
Ζωή421(+90 / ανά επίπεδο)
Μάνα250(+46 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης335
Πανοπλία18(+4 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+0 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.25(+0.85 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.45(+0.45 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Μαγικό Σπάσιμο - Ο Μαοκάι σπρώχνει προς τα πίσω τους κοντινούς εχθρούς με ένα ωστικό κύμα, προκαλώντας τους ζημιά και επιβραδύνοντάς τους.
Ο Μαοκάι απελευθερώνει ένα μαγικό ωστικό κύμα. Οι κοντινοί εχθροί σπρώχνονται προς τα πίσω και όλοι οι εχθροί που επηρεάζονται δέχονται 70/115/160/205/250 (+0.4) μαγική ζημιά και επιβραδύνονται κατά 20/27/34/41/48% για 2 δευτερόλεπτα.
Κόστος
55 Μάνα
Εμβέλεια
600
Μοχθηρή Εφόρμηση - Ο Μαοκάι διαλύεται σε ένα νέφος μαγικών ενεργειών. Εμφανίζεται ξανά κοντά στο στοχευμένο εχθρό, του προκαλεί ζημιά και τον ριζώνει.
Ο Μαοκάι μεταμορφώνεται σε ένα σύννεφο μαγικής ενέργειας που ταξιδεύει γρήγορα σε ένα εχθρό, προκαλεί 80/115/150/185/220 (+0.8) μαγική ζημιά και τον ριζώνει για 1/1.25/1.5/1.75/2 δευτερόλεπτο(α).
Κόστος
75/80/85/90/95 Μάνα
Εμβέλεια
650
Πέταγμα Βλαστού - Ο Μαοκάι πετά ένα βλαστό που προκαλεί ζημιά στην περιοχή κατά την πρόσκρουση. Στη συνέχεια, ο βλαστός προστατεύει τη γύρω περιοχή. Αν πλησιάσουν εχθροί, ο βλαστός τους επιτίθεται με μια μαγική έκρηξη.
Ο Μαοκάι πετάει ένα βλαστό που προκαλεί 40/75/110/145/180 (+0.4) μαγική ζημιά κατά την πρόσκρουση.

Ο βλαστός προστατεύει την κοντινή περιοχή, κυνηγά τους εχθρούς που πλησιάζουν και ανατινάσσεται προκαλώντας 80/130/180/230/280 (+0.6) μαγική ζημιά. Οι βλαστοί διαρκούν 35 δευτερόλεπτα.
Κόστος
70/80/90/100/110 Μάνα
Εμβέλεια
1100
Ανεμοστρόβιλος Εκδίκησης - Ο Μαοκάι προστατεύει τους συμμάχους του απορροφώντας δύναμη από τα εχθρικά ξόρκια και τις εχθρικές επιθέσεις, ενέργεια που μειώνει τη ζημιά που δεν προκαλείται από πύργους στους σύμμαχους ήρωες που βρίσκονται στην περιοχή. Μόλις ο Μαοκάι ολοκληρώσει την επίδραση, εξαπολύει την ενέργεια που απορρόφησε, για να προκαλέσει ζημιά στους εχθρούς που βρίσκονται εντός της δίνης.
Εναλλαγή: Ο Μαοκάι δημιουργεί μια μαγική δίνη που προστατεύει τον ίδιο και τους σύμμαχους ήρωες μειώνοντας τη ζημιά από μονάδες που δεν είναι πύργοι κατά 20%.

Ο Μαοκάι μπορεί να διακόψει την επίδραση για να απελευθερώσει την αποθηκευμένη ενέργεια και να προκαλέσει 100/150/200 (+0.5) μαγική ζημιά (+2 ανά ζημιά που απορροφήθηκε) στους εχθρούς που βρίσκονται εντός της δίνης. Ο Μαοκάι μπορεί να αποθηκεύσει έως 200/250/300 επιπλέον ζημιά.
Κόστος
75 Μάνα, 30 μάνα ανά δευτερόλεπτο
Εμβέλεια
625
Άντληση Μαγείας - Κάθε φορά που χρησιμοποιείται ένα ξόρκι κοντά του, ο Μαοκάι αντλεί ενέργεια από αυτό και κερδίζει μια φόρτιση της Άντλησης Μαγείας. Όταν μαζέψει 5 φορτίσεις, η επόμενη βασική επίθεση του Μαοκάι θα τον γεμίσει ενέργεια και θα τον θεραπεύσει για το 7% της μέγιστης Ζωής του.

Συμβουλές

  • Οι Βλαστοί μπορούν να πεταχτούν μέσα σε θάμνους ή πάνω από εμπόδια για να φανερώσετε τους εχθρούς σας.
  • Περιμένετε μέχρι να έχει ξεκινήσει για τα καλά η μάχη προτού χρησιμοποιήσετε τον Ανεμοστρόβιλος Εκδίκησης.
  • Επενδύστε στο Μαγικό Σπάσιμο και στη Μοχθηρή Εφόρμηση για να χαρίσετε στον Μαοκάι πανίσχυρες κινήσεις καταστολής και στο Πέταγμα Βλαστού για να βελτιώσετε τη ζημιά που προκαλείτε και την περισυλλογή χρυσού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου