Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Taric, the Gem Knight

ο Ιππότης των ΠετραδιώνΥπάρχει μια μορφή μαγείας που είναι άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της Γης των Ρούνων, ενώ αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξή της τείνουν να μην την πιστεύουν. Είναι η μαγεία της γης, η οποία αντλεί τη δύναμή της από την αντήχηση των κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων. Ο Τάρικ, ο Ιππότης των Πετραδιών, είναι το μοναδικό άτομο στη Γη των Ρούνων που χρησιμοποιεί αυτήν τη μορφή μαγείας, παρόλο που προέρχεται από έναν άλλο, μακρινό κόσμο. Στην πατρίδα του, ο πατέρας του Τάρικ ήταν ένας διάσημος θεραπευτής. Ακόμα και σε μικρή ηλικία, ο Τάρικ έδειχνε μεγάλη περιέργεια για τις δραστηριότητες του πατέρα του. Αν και απορροφούσε όλες τις γνώσεις που του μετέδιδε ο πατέρας του, από τα βότανα και τα φυτά μέχρι τα φάρμακα από ζώα, αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν η δύναμη των πετραδιών. Πριν περάσει πολύς καιρός, ο Τάρικ είχε εξαντλήσει την περίφημη βιβλιοθήκη του πατέρα του και είχε ξεκινήσει τη δική του αναζήτηση. Ήθελε να βοηθήσει το λαό του, αλλά όχι μόνο επουλώνοντας τα τραύματά τους και παρηγορώντας τους για τα δεινά τους. Δεν ήθελε να γίνει θεραπευτής, αλλά υπερασπιστής - ένας πολεμιστής που θα χρησιμοποιούσε τη δύναμη της γης για να προστατεύει.

Ο Τάρικ έγινε ένας περιπλανώμενος ιππότης, ένας ακούραστος φύλακας της πατρίδας του, μέχρι τη μέρα που ένα ξόρκι επίκλησης τον μετέφερε στη Γη των Ρούνων. Αν και αρχικά αισθάνθηκε χαμένος και μπερδεμένος, τώρα καταλαβαίνει ότι η ήπειρος του Βάλοραν χρειάζεται έναν προστάτη σαν κι αυτόν. Αν και νοσταλγεί την πατρίδα του, ο Τάρικ πολεμά με μεγάλη προθυμία στο Πρωτάθλημα, υπερασπίζοντας όλους όσους χρειάζονται έναν προστάτη. Η κομψή και περιποιημένη του εμφάνιση, σε συνδυασμό με τη λαμπερή πανοπλία και τα όπλα του που είναι διακοσμημένα με πετράδια, έχουν κερδίσει το θαυμασμό όσων παρακολουθούν το League of Legends. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Βάλοραν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προσωπική του ζωή. Αν και είναι πάντα ευγενικός και δεν έχει να κρύψει τίποτα σχετικά με τη ζωή του ως ήρωας του Πρωταθλήματος, ο Τάρικ δεν μιλάει ποτέ για τη ζωή του εκτός του Πρωταθλήματος και προτιμά να μην δημοσιοποιεί τη ζωή του.

Όπως έμαθε ο Τάρικ από τον πατέρα του, κάθε πέτρα έχει το δικό της νόημα. Για τους εχθρούς του Τάρικ, κάθε πέτρα κρύβει τον δικό της κίνδυνο.


Στατιστικά

Ζημιά52(+3.5 / ανά επίπεδο)
Ζωή468(+90 / ανά επίπεδο)
Μάνα255(+56 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης340
Πανοπλία16.5(+3.2 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.1(+0.5 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα4.1(+0.4 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Εμποτισμός - Ο Τάρικ καλεί τη δύναμη της γης για να θεραπεύσει ένα σύμμαχο και τον εαυτό του. Αυτή η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν ο Τάρικ τη χρησιμοποιεί μόνο στον εαυτό του. Επιπλέον, οι βασικές επιθέσεις του Τάρικ, μειώνουν το χρόνο επαναφόρτισης του Εμποτισμού.
Ο Τάρικ καλεί την ενέργεια της γης για να θεραπεύσει ένα σύμμαχο και τον εαυτό του για 60/100/140/180/220 (+0.6). Αν στοχεύσει τον εαυτό του, η θεραπεία αυξάνεται κατά 40% και αποκαθιστά 84/140/196/252/308 (+0.84) ζωή.

Οι βασικές επιθέσεις του Τάρικ μειώνουν το χρόνο επαναφόρτισης της ικανότητας Εμποτισμού κατά 1 δευτερόλεπτα (3 δευτερόλεπτα αν επιτίθεται σε εχθρικό ήρωα).
Κόστος
80/95/110/125/140 Μάνα
Εμβέλεια
750
Θρυμμάτισμα - Ο Τάρικ προστατεύεται από μια σκληρή αύρα, η οποία αυξάνει τη δική του Θωράκιση, καθώς και την θωράκιση των σύμμαχων ηρώων. Μπορεί να επιλέξει να θρυμματίσει τους μαγεμένους βράχους που βρίσκονται γύρω του για να προκαλέσει ζημιά και να μειώσει την Θωράκιση των γύρω εχθρών, κίνηση που κοστίζει λίγη Θωράκιση για μικρό χρονικό διάστημα.
Ενεργή: Τα πετράδια του Τάρικ αυξάνουν τη Θωράκισή του κατά 10/15/20/25/30. Επιπλέον, οι κοντινοί σύμμαχοι αποκτούν 0.0 Θωράκιση (12% της Θωράκισης του Τάρικ).

Ενεργή: Ο Τάρικ θρυμματίζει την πανοπλία του και προκαλεί 50/90/130/170/210 (+0.0) (+0.6) μαγική ζημιά σε κοντινούς εχθρούς ενώ μειώνει τη Θωράκισή τους κατά 10/15/20/25/30 για 4 δευτερόλεπτα. Ο Τάρικ χάνει 10/15/20/25/30 Θωράκιση όσο διαρκεί ο χρόνος επαναφόρτισης της ικανότητας Θρυμμάτισμα.
Κόστος
50 Μάνα
Εμβέλεια
400
Εκθάμβωση - Ο Τάρικ εκπέμπει μια φωτεινή μπάλα έντονου φωτός από την ασπίδα με τα πετράδια, ακινητοποιώντας το στόχο του και προκαλώντας του ζημιά ανάλογα με την απόσταση στην οποία βρίσκεται.
Ο Τάρικ εξαπολύει μια πρισματική σφαίρα σε ένα στοχευμένο εχθρό, τον ακινητοποιεί για 1.2/1.3/1.4/1.5/1.6 δευτερόλεπτα και προκαλεί από 40/70/100/130/160 (+0.4) έως 80/140/200/260/320 (+0.8) μαγική ζημιά. Η ζημιά της ικανότητας Εκθάμβωση αυξάνει ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκεται ο Τάρικ στο στόχο.
Κόστος
75 Μάνα
Εμβέλεια
625
Ακτινοβολία - Ο Τάρικ χτυπά το σφυρί του στο έδαφος και προκαλεί ζημιά στους γύρω εχθρούς. Για λίγη ώρα μετά, τα πετράδια του Τάρικ εκπέμπουν ενέργεια που ενδυναμώνουν τον ίδιο και τους συμμάχους του, προσφέροντας επιπλέον Ζημιά Επίθεσης και Ισχύ Ικανότητας.
Ο Τάρικ χτυπά το σφυρί του στο έδαφος και προκαλεί 150/250/350 (+0.7) μαγική ζημιά στους κοντινούς εχθρούς.

Για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, τα πετράδια του Τάρικ εκπέμπουν ενέργεια που του παρέχει 30/50/70 Ζημιά Επίθεσης και Ισχύ Ικανότητας, ενώ δίνει τα μισά πλεονεκτήματα στους κοντινούς συμμάχους του.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
400
Μαγικοί Λίθοι - Ο Τάρικ ενσωματώνει μαγικά πετράδια σε όλα τα όπλα του, με αποτέλεσμα οι βασικές του επιθέσεις να προκαλούν επιπλέον μαγική ζημιά βάσει του μέγιστου Μάνα του.

Συμβουλές

  • Αν ο Τάρικ στοχεύσει τον εαυτό του με την ικανότητα Εμπότιση, θα θεραπευτεί περισσότερο. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ αποτελεσματικός στην υπεράσπιση πύργων.
  • Κάποιες φορές είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε την ικανότητα Θρυμμάτισμα και να κρατήσετε το μπόνους της Θωράκισης για λογαριασμό σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου