Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Zed, the Master of Shadows

ο Άρχοντας των ΣκιώνΟ Ζεντ είναι ο πρώτος νίντζα τα τελευταία 200 χρόνια που κατορθώνει να ανακαλύψει τις πανάρχαιες, απαγορευμένες τεχνικές. Αψήφησε τη φατρία του και το δάσκαλό του κι ανέτρεψε τις ισορροπίες και την πειθαρχία που τον κρατούσαν δέσμιο για όλη τη μέχρι τότε ζωή του. Πλέον, ο Ζεντ υπόσχεται ισχύ σε όσους αποδεχθούν τη γνώση των σκιών και σκοτώνει όσους αρνούνται να ξεπεράσουν την άγνοιά τους.

Ορφανός από μικρός, ο Ζεντ έγινε προστατευόμενος ενός μεγάλου δάσκαλου νίντζα κι εκπαιδεύτηκε απ' αυτόν. Μόνο ένας μαθητής έμοιαζε να είναι ισάξιος του Ζεντ - ο γιός του δασκάλου, ο Σεν. Φαινόταν ότι ο Ζεντ δεν θα κέρδιζε ποτέ την εύνοια του δασκάλου του, καθώς κάθε μονομαχία μεταξύ των δύο αντιπάλων κατέληγε σε ισοπαλία. Γεμάτος αγανάκτηση και ζήλια, αναζήτησε ένα πλεονέκτημα. Ο νεαρός νίντζα εισχώρησε κρυφά σε ένα σφραγισμένο τμήμα του ναού της φατρίας, όπου ανακάλυψε ένα περίτεχνο, σκοτεινό κιβώτιο. Διαισθανόμενος τη σκοτεινή γνώση που είχε μέσα, γνώριζε ότι δεν έπρεπε να το ανοίξει, παρ' όλα αυτά το έκανε. Στη στιγμή, σκιές άγγιξαν το μυαλό του, αποκαλύπτοντας τεχνικές που ήταν για πολύ καιρό κρυφές. Έχοντας πλέον στα χέρια του νέα μυστικά όπλα, προκάλεσε σε μονομαχία τον Σεν και κατόρθωσε επιτέλους να τον νικήσει. Περίμενε να τον επαινέσουν και να τον αναγνωρίσουν για τη νίκη του, ωστόσο, με κάποιον τρόπο, ο δάσκαλος γνώριζε ότι ο Ζεντ είχε χρησιμοποιήσει απαγορευμένες τεχνικές και τον εξόρισε.

Ταπεινωμένος, ο νεαρός νίντζα περιφερόταν για χρόνια. Η πικρία του μετατράπηκε σε φιλοδοξία και ξεκίνησε να εκπαιδεύει άλλους στις τεχνικές των σκιών. Καθώς η δύναμή του μεγάλωνε, μεγάλωνε κι ο κύκλος των ακολούθων του. Γνώριζε, όμως, ότι χωρίς το κιβώτιο, δεν θα τελειοποιούσε ποτέ την τεχνική του. Μια μέρα, ο Ζεντ γύρισε να κοιτάξει τους ακολούθους του και είδε ότι οι μαθητές του ήταν πια ολόκληρος στρατός. Τους οδήγησε στο ναό για να αποκτήσει το λάφυρό του. Στις πύλες, βρήκε με έκπληξη τον γέρο δάσκαλο να τον περιμένει και να υποδέχεται αυτόν και τους μαθητές του σαν να ήταν ευπρόσδεκτοι επισκέπτες. Ο γέροντας ακούμπησε το σπαθί του στα πόδια του Ζεντ, δηλώνοντας ότι είχε αποτύχει ως δάσκαλος απέναντι στον Ζεντ. Εξορίζοντας τον παλιό μαθητή του, ο δάσκαλος είχε καταδικάσει τον Ζεντ στις σκιές, αντί να τον οδηγήσει στην οδό της ισορροπίας. Ο γέροντας ικέτευσε τον Ζεντ να έρθει στο ναό, να καταστρέψει το κιβώτιο και να οδηγήσει τους μαθητές του στο δρόμο της ισορροπίας. Ο σκοτεινός νίντζα ακολούθησε το δάσκαλο μέσα στο ναό. Λίγες στιγμές μετά, οι νίντζα που είχαν συγκεντρωθεί άκουσαν τον Ζεντ να ουρλιάζει από τον πόνο. Ο Ζεντ βγήκε από το ναό, κατά ένα μυστήριο τρόπο ανέγγιχτος, και πέταξε το κεφάλι του δασκάλου στα πόδια του Σεν. Κραυγάζοντας με οργή, ο Ζεντ διέταξε τους ακολούθους του να σφάξουν τους μαθητές του δασκάλου και να αρπάξουν το κιβώτιο.

Τη μέρα εκείνη, το παλιό τάγμα των νίντζα καταστράφηκε. Παρόλο που πολλοί μαθητές πέθαναν, μερικοί ξέφυγαν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του Σεν. Τώρα πλέον ο ναός είναι μια σκοτεινή βάση εκπαίδευσης για το Τάγμα της Σκιάς. Ο Ζεντ ηγείται ως δάσκαλος του Τάγματος και έχει μία απλή αρχή: τελειοποιείτε την τεχνική σας και σκοτώνετε όλους τους νίντζα που αρνούνται να αποδεχθούν τις σκιές.

«Η ισορροπία είναι ένα ψέμα - εμείς είμαστε οι πραγματικοί νίντζα.»

-- Ζεντ


Στατιστικά

Ζημιά49(+3.4 / ανά επίπεδο)
Ζωή445(+80 / ανά επίπεδο)
Μάνα200(+0 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης345
Πανοπλία17(+3.5 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής6(+0.65 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα50(+0 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Κοφτερό Σούρικεν - Ο Ζεντ και η σκιά του πετούν τις περιστρεφόμενες λεπίδες τους προς τα εμπρός, προκαλώντας ζημιά σε οποιονδήποτε στόχο βρίσκεται στην πορεία τους.
Ο Ζεντ και η σκιά του πετούν τα σούρικέν τους, προκαλώντας 75/115/155/195/235 (+1) σωματική ζημιά στον πρώτο εχθρό που θα διαπεράσουν, καθώς και 60/92/124/156/188 (+0.8) σωματική ζημιά σε κάθε έναν από τους επόμενους εχθρούς.

Κάθε ένα από τα επιπλέον σούρικεν που χτυπούν τον ίδιο στόχο προκαλεί 50% λιγότερη ζημιά από το προηγούμενο σούρικεν.
Κόστος
75/70/65/60/55 Ενέργεια
Εμβέλεια
900
Ζωντανή Σκιά - Η σκιά του Ζεντ ορμά προς τα εμπρός, παραμένει στην ίδια θέση για 4 δευτερόλεπτα και μιμείται τα ξόρκια του. Ο Ζεντ μπορεί να την ενεργοποιήσει ξανά για να αλλάξει θέση με τη σκιά του.
Παθητική: Δίνει 5/10/15/20/25% επιπλέον Ζημιά Επίθεσης.(+0.0).

Η σκιά του Ζεντ ορμά προς τα εμπρός και παραμένει στη θέση της για 4 δευτερόλεπτα.
Αν ενεργοποιηθεί ξανά η Ζωντανή Σκιά, ο Ζεντ θα αλλάξει θέση με τη σκιά του.

Οι σκιές του Ζεντ εκτελούν τις ίδιες ικανότητες με αυτόν. Αν κάποια ικανότητα χτυπήσει δύο φορές έναν στόχο, ο Ζεντ αναπληρώνει 20/25/30/35/40 ενέργεια. Κάθε μιμούμενη ικανότητα μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια μόνο μια φορά.
Κόστος
40/35/30/25/20 Ενέργεια
Εμβέλεια
550
Κόψιμο της Σκιάς - Ο Ζεντ και η σκιά του περιστρέφουν τις λεπίδες τους και προκαλούν έκρηξη σκιώδους ενέργειας. Η περιστροφή της σκιάς προκαλεί επιβράδυνση.
Ο Ζεντ και η σκιά του εκτελούν ένα κόψιμο με τα σπαθιά τους, προκαλώντας 60/90/120/150/180 (+0.8) σωματική ζημιά σε κοντινούς εχθρούς.

Για κάθε εχθρό που πετυχαίνει το Κόψιμο της Σκιάς του Ζεντ, ο χρόνος επαναφόρτισης της Ζωντανής Σκιάς μειώνεται κατά 1 δευτερόλεπτο. Κάθε εχθρός που δέχεται χτύπημα από το Κόψιμο της Σκιάς της σκιάς επιβραδύνεται κατά 20/25/30/35/40% για 1,5 δευτερόλεπτα.

Οι εχθροί που δέχονται χτύπημα και από τα δύο Κοψίματα της Σκιάς επιβραδύνονται επίσης κατά 30/37.5/45/52.5/60%, αλλά δεν δέχονται επιπλέον ζημιά.
Κόστος
50 Ενέργεια
Εμβέλεια
290
Σημάδι του Θανάτου - Ο Ζεντ ορμά προς έναν στοχευμένο Ήρωα, δημιουργεί μια σκιά πίσω από τον ήρωα και του βάζει ένα σημάδι θανάτου. Μετά από 3 δευτερόλεπτα, το σημάδι ενεργοποιείται και προκαλεί ένα ποσοστό της ζημιάς που είχε προκαλέσει ο Ζεντ για το διάστημα που ήταν ενεργό το σημάδι.
Η στόχευση του Ζεντ από άλλους εμποδίζεται και ο Ζεντ εφορμά προς τον αντίπαλο ήρωα. Όταν φτάσει το στόχο του, του βάζει ένα σημάδι θανάτου και δημιουργεί μια Ζωντανή Σκιά στα νώτα του στόχου. Αυτή η σκιά παραμένει για 4 δευτερόλεπτα και εκτελεί τις ίδιες ικανότητες με τον Ζεντ. Αν ο Ζεντ ενεργοποιήσει ξανά το Σημάδι του Θανάτου, αλλάζει θέση με τη σκιά του.

Μετά από 3 δευτερόλεπτα, το σημάδι ενεργοποιείται, προκαλώντας σωματική ζημιά ίση με 1 συν το 20/35/50% όλης της μαγικής και σωματικής ζημιάς που προκάλεσαν ο Ζεντ και οι σκιές του στο διάστημα, κατά το οποίο ήταν ενεργό το σημάδι.
Κόστος
Χωρίς κόστος
Εμβέλεια
625
Περιφρόνηση των Αδυνάτων - Οι βασικές επιθέσεις του Ζεντ εναντίον στόχων με λιγότερο από 50% ζωή προκαλούν επιπλέον μαγική ζημιά ίση με το 8% της μέγιστης ζωή του στόχου. Αυτή η επίδραση μπορεί να επηρεάζει τον ίδιο στόχο μόνο μία φορά ανά 10 δευτερόλεπτα.

Συμβουλές

  • Αν εξοικονομήσετε ενέργεια και χρόνο επαναφόρτισης ικανοτήτων έως ότου χρησιμοποιήσετε την υπέρτατη ικανότητά σας, η ζημιά του Σημαδιού του Θανάτου θα μεγιστοποιηθεί.
  • Αν χρησιμοποιήσετε τη Ζωντανή Σκιά δυο φορές γρήγορα, ο Ζεντ θα αλλάξει θέση με τη σκιά του, δίνοντάς σας τη δυνατότητα γρήγορης διαφυγής.
  • Αν χρησιμοποιήσετε τη Ζωντανή Σκιά πριν χρησιμοποιήσετε το Σημάδι του Θανάτου, ο Ζεντ θα μπορεί να διαφύγει με ασφάλεια από τη μάχη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου