Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Shaco, the Demon Jester

ο Δαιμονικός ΓελωτοποιόςΟι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο θάνατος δεν είναι αστείος. Εκτός φυσικά κι αν είσαι ο Σάκο- τότε ο θάνατος είναι ξεκαρδιστικός. Είναι ένας ψυχρός δολοφόνος - αλλά ταυτόχρονα και ένας γελωτοποιός. Κι όμως, δεν έχει χάσει τα λογικά του. Απλά αστειεύεται - μέχρι που κάποιος χάνει τη ζωή του. Κι αυτό του φαίνεται ακόμα πιο αστείο, συμπληρώνοντας έναν αέναο κύκλο γέλιου και αίματος. Η μορφή που έχει γίνει πια γνωστή ως ο Δαιμονικός Γελωτοποιός, αποτελεί ένα αίνιγμα. Δεν συμφωνούν όλοι σχετικά με την προέλευσή του και ο Σάκο δεν αποκαλύπτει ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Μια θεωρία που επικρατεί είναι ότι ο Σάκο δεν είναι από την Γη των Ρούνων- ότι είναι ένα πλάσμα που ήρθε από έναν σκοτεινό και διεστραμμένο κόσμο μετά από κάποια επίκληση. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι είναι η δαιμονική ενσάρκωση των σκοτεινών ορμών της ανθρωπότητας και επομένως, δεν ακούει στη λογική. Η πιο πιθανή θεωρία είναι ότι ο Σάκο είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος που, μέχρι να βρει δουλειά, απλά περνάει την ώρα του με τις τρέλες του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σάκο είναι παμπόνηρος, καθώς καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει από τις αρχές που τον αναζητούν κάθε φορά που διαπράττει μία από τις φρικαλέες φάρσες του. Τέτοιες ιστορίες ίσως διασκεδάζουν τους κατοίκους του Βάλοραν, αλλά φαίνεται παράλογο που μια τέτοια παράνομη φυσιογνωμία παραμένει ελεύθερη.

Όποια κι αν είναι η αληθινή του ιστορία, ο Σάκο συμμετέχει στο League of Legends για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει. Είναι μια τρομακτική μορφή που την αποφεύγουν τόσο οι υπόλοιποι ήρωες, όσο και το ίδιο το κοινό. Μόνοι οι επικαλεστές στο Ινστιτούτο Πολέμου γνωρίζουν γιατί επιτράπηκε η συμμετοχή ενός τέτοιου πλάσματος στο Πρωτάθλημα, αλλά οι περισσότεροι πολίτες υποψιάζονται ότι η συμμετοχή του στη διοργάνωση είναι ένας τρόπος για να τον ελέγχουν οι αρχές. Δεν προκαλεί έκπληξη πάντως που αυτός ο ήρωας είναι διάσημος σε μέρη όπου η τρέλα είναι κάτι το αποδεκτό, όπως το Ζάουν και η Νόξους με τους διψασμένους για εξουσία επικαλεστές.

Ό,τι κι αν κάνετε πάντως, να γελάτε πάντα με τα αστεία του.


Στατιστικά

Ζημιά51.7(+3.5 / ανά επίπεδο)
Ζωή441(+84 / ανά επίπεδο)
Μάνα230(+40 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης350
Πανοπλία15(+3.5 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7.45(+0.55 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.4(+0.45 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Εξαπάτηση - Ο Σάκο γίνεται αόρατος και τηλεμεταφέρεται στη θέση του στόχου. Η επόμενη επίθεσή του θα είναι σίγουρα καίριο χτύπημα.
Ο Σάκο τηλεμεταφέρεται σε κοντινό σημείο και γίνεται αόρατος για 3,5 δευτερόλεπτα.

Η επόμενη βασική επίθεσή του μέσα στα επόμενα 6 δευτερόλεπτα, θα είναι καίριο χτύπημα και θα προκαλέσει 140/160/180/200/220% ζημιά (τα κανονικά καίρια χτυπήματα προκαλούν 200% ζημιά).
Κόστος
90/80/70/60/50 Μάνα
Εμβέλεια
400
Κουτί Γελωτοποιού - Ο Σάκο δημιουργεί ένα κινούμενο Κουτί γελωτοποιού στη θέση του στόχου, το οποίο περιμένει αόρατο, για να τρομοκρατεί τις κοντινές μονάδες και να επιτίθεται σε όποιον πλησιάζει.
Ο Σάκο δημιουργεί ένα Κουτί Γελωτοποιού στη θέση του στόχου. Θα γίνει αόρατο μετά από 2 δευτερόλεπτα και θα εμφανιστεί μόλις πλησιάσει ένας εχθρός, τρομοκρατώντας τους γύρω εχθρούς για 0.5/0.75/1/1.25/1.5 δευτερόλεπτα, ενώ, παράλληλα, τους επιτίθεται.

Οι επιθέσεις του προκαλούν 35/50/65/80/95 (+0.2) μαγική ζημιά, ενώ διαρκούν 60 δευτερόλεπτα όταν είναι αόρατο και 5 δευτερόλεπτα όταν πυροβολεί.
Κόστος
50/55/60/65/70 Μάνα
Εμβέλεια
425
Δηλητήριο Δύο Στιλέτων - Τα Στιλέτα του Σάκο δηλητηριάζουν παθητικά τους στόχους κατά το χτύπημα, τους επιβραδύνουν και εφαρμόζουν μια πιθανότητα αστοχίας στους υπηρέτες. Μπορεί να πετάξει τα Στιλέτα του για να προκαλέσει ζημιά και να δηλητηριάσει το στόχο.
Παθητική: Όταν το Δηλητήριο Δύο Στιλέτων είναι έτοιμο για χρήση, οι βασικές επιθέσεις του Σάκο μειώνουν την Ταχύτητα Κίνησης του στόχου του κατά 10/15/20/25/30% για 2 δευτερόλεπτα. Επίσης, μειώνει την πιθανότητα επιτυχούς χτυπήματος των υπηρετών κατά 20/22.5/25/27.5/30% για 2 δευτερόλεπτα.

Ενεργή: Προκαλεί 50/90/130/170/210 (+1.0) (+1) μαγική ζημιά στον επιλεγμένο εχθρό και μειώνει την Ταχύτητα Κίνησης κατά 10/15/20/25/30% για 3 δευτερόλεπτα.
Κόστος
50/55/60/65/70 Μάνα
Εμβέλεια
625
Παραισθήσεις - Ο Σάκο δημιουργεί μια ψευδαίσθηση του εαυτού του κοντά του, η οποία μπορεί να επιτεθεί στους κοντινούς εχθρούς. (Προκαλεί μισή ζημιά στους πυργίσκους.) Όταν πεθάνει ανατινάσσεται, προκαλώντας ζημιά στους κοντινούς εχθρούς.
Ο Σάκο εξαφανίζεται στιγμιαία και εμφανίζεται πάλι με έναν κλώνο που διαρκεί μέχρι και 18 δευτερόλεπτα. Ο κλώνος προκαλεί το 75% της ζημιάς του Σάκο και δέχεται 50% αυξημένη ζημιά.

Όταν σκοτωθεί, ο κλώνος ανατινάσσεται και προκαλεί 300/450/600 (+1) μαγική ζημιά στους κοντινούς εχθρούς.

Μπορείτε να ελέγξετε τον κλώνο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο alt και χρησιμοποιώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού ή ενεργοποιώντας ξανά αυτή την ικανότητα.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
0
Πισώπλατο Μαχαίρωμα - Ο Σάκο προκαλεί 20% μπόνους ζημιά όταν επιτίθεται από πίσω.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε την Εξαπάτηση πάνω από έναν τοίχο για να αποδράσετε με επιτυχία.
  • Αγοράστε αντικείμενα που αφήνουν επιδράσεις με κάθε χτύπημα. Θα δώσετε και στον κλώνο από τις Παραισθήσεις το πλεονέκτημα.
  • Η ζημιά από την Εξαπάτηση μπορεί να αυξηθεί με αντικείμενα που αυξάνουν την ζημιά καίριου χτυπήματος, όπως η Αιχμή του Απείρου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου