Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Nami, the Tidecaller

η Εκλεκτή της ΠαλίρροιαςH Νάμι διοχετεύει την αρχέγονη ενέργεια του ωκεανού, τιθασεύοντας τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ελέγχει την ωμή δύναμη της ίδιας της παλίρροιας. Παρά την αμφισβήτηση των άλλων, η Νάμι είχε το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή που κανείς άλλος δεν ήθελε να αναλάβει. Τώρα, ο λαός της πιστεύει ότι είναι η Εκλεκτή της Παλίρροιας, ένα προικισμένο όν που έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας μια αποστολή ζωτικής σημασίας για την επιβίωση ολόκληρης της φυλής της.

Το ιερό καθήκον της Εκλεκτής της Παλίρροιας είναι η αναζήτηση μιας φεγγαρόπετρας, ένα πανίσχυρο αντικείμενο που βρίσκεται μόνο στα υψηλότερα σημεία του κόσμου της επιφάνειας. Ο λαός της, οι Μαράι, χρειάζονται το φως της φεγγαρόπετρας για να κρατούν μακριά τα φρικτά όντα της αβύσσου. Ωστόσο, η δύναμη της πέτρας κρατά μόνο εκατό χρόνια. Πριν σβήσει το φως της, η Εκλεκτή της Παλίρροιας πρέπει να ταξιδέψει στη Μεγάλη Άβυσσο, να αναζητήσει ένα μαργαριτάρι του βυθού και να το φέρει στην επιφάνεια. Τη νύχτα του χειμερινού ηλιοστασίου του εκατοστού χρόνου, σε μια ειδική τελετή, η Εκλεκτή της Παλίρροιας ανταλλάσσει το μαργαριτάρι με ένα ον από τη στεριά που φέρει τη φεγγαρόπετρα. Η τελετουργική αυτή ανταλλαγή εξασφαλίζει την επιβίωση των Μαράι για έναν ακόμα αιώνα.

Ωστόσο, την εποχή της Νάμι, δεν είχε βρεθεί ακόμα μια Εκλεκτή της Παλίρροιας καθώς πλησίαζε η λήξη της εκατονταετίας. Χωρίς κάποιον εκλεκτό που θα μπορούσε να ολοκληρώσει την τελετουργική αναζήτηση, ο λαός της ήταν καταδικασμένος. Παρόλα αυτά, οι Μαράι περίμεναν υπομονετικά, βέβαιοι ότι η Εκλεκτή της Παλίρροιας θα έκανε την εμφάνισή της. Η Νάμι δεν μπορούσε να μείνει άπραγη μπροστά στον επικείμενο αφανισμό της φυλής της. Επέμενε ότι, ακόμα και αν δεν εμφανιζόταν μια Εκλεκτή της Παλίρροιας, κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι. Παραμερίζοντας το φόβο της, τόλμησε να περιπλανηθεί μόνη της στη θανάσιμη άβυσσο, σε μια προσπάθεια να φέρει εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή και να σώσει τη φυλή της. Κανείς δεν περίμενε ότι θα την ξαναέβλεπε ζωντανή. Κι όμως, μετά από έξι μέρες και μια σειρά από μάχες ενάντια σε φρικτά πλάσματα, η Νάμι επέστρεψε με το μαργαριτάρι. Οι Μαράι την ανακήρυξαν τη νέα Εκλεκτή της Παλίρροιας. Το μόνο που έμενε να γίνει ήταν η επιστροφή της Νάμι στην επιφάνεια και η ολοκλήρωση της τελετής.

Όταν όμως η Νάμι έφτασε στην επιφάνεια, δεν βρήκε κανέναν να την περιμένει. Αφού περίμενε μερικές μέρες σε έναν απόμερο όρμο, χωρίς να εμφανιστεί κανένας, η Νάμι δεν ήξερε τι να κάνει. Στους θρύλους της φυλής της, ο φύλακας της φεγγαρόπετρας πάντα εμφανιζόταν στην ώρα του. Η Νάμι έπρεπε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν ήξερε σχεδόν τίποτα για τον κόσμο της επιφάνειας, πέρα από τις ιστορίες της φυλής της, αλλά ήταν η μόνη που μπορούσε να κάνει κάτι για τη σωτηρία των Μαράι. Φτάνοντας στην ακτή με τη δύναμη των κυμάτων, η Νάμι ξεκίνησε την αναζήτησή της για τη φεγγαρόπετρα και έγινε η πρώτη Μαράι που τόλμησε να εξερευνήσει τον κόσμο στην επιφάνεια της θάλασσας. Άφησε πίσω την πατρίδα της και ορκίστηκε να μην επιστρέψει μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της Εκλεκτής της Παλίρροιας.

''Όπως και η ίδια η παλίρροια, είμαι ασταμάτητη.''
-- Νάμι


Στατιστικά

Ζημιά48(+3.1 / ανά επίπεδο)
Ζωή365(+74 / ανά επίπεδο)
Μάνα305(+43 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης340
Πανοπλία9(+4 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+0 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής4.5(+0.55 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.9(+0.6 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Υδάτινη Φυλακή - Στέλνει μια φούσκα προς μια στοχευμένη περιοχή, η οποία προκαλεί ζημιά και ακινητοποιεί όλους τους εχθρούς κατά την πρόσκρουση.
Εκτοξεύει στον αέρα μια φούσκα σε μια στοχευμένη περιοχή, η οποία προκαλεί 75/130/185/240/295 (+0.65) μαγική ζημιά σε εχθρούς και τους ακινητοποιεί για 1.25 δευτερόλεπτα.
Κόστος
60 Μάνα
Εμβέλεια
875
Παλίρροια και Άμπωτη - Εξαπολύει ένα χείμαρρο νερού που αναπηδά μεταξύ των συμμάχων και των αντιπάλων ηρώων, θεραπεύοντας τους συμμάχους και προκαλώντας ζημιά στους εχθρούς.
Εξαπολύει ένα χείμαρρο νερού που αναπηδά μεταξύ των συμμάχων και των αντιπάλων ηρώων.

Όταν χτυπά σύμμαχο: Θεραπεύει 65/95/125/155/185 (+0.3) Ζωή και μεταπηδά σε έναν κοντινό αντίπαλο ήρωα.

Όταν χτυπά εχθρό: Προκαλεί 70/110/150/190/230 (+0.5) μαγική ζημιά και μεταπηδά σε έναν κοντινό σύμμαχο ήρωα.

Μεταπηδά έως και μία φορά σε κάθε στόχο και επηρεάζει έως και 3 στόχους. Η τιμή της ζημιάς και της θεραπείας μειώνεται κατά 15% με κάθε αναπήδηση.
Κόστος
70/85/100/115/130 Μάνα
Εμβέλεια
725
Ευλογία της Εκλεκτής της Παλίρροιας - Ενισχύει έναν σύμμαχο ήρωα για σύντομο χρονικό διάστημα. Οι βασικές επιθέσεις του ήρωα προκαλούν επιπλέον μαγική ζημιά και επιβραδύνουν το στόχο του.
Ενδυναμώνει έναν σύμμαχο ήρωα για 6 δευτερόλεπτα ή για 3 βασικές επιθέσεις. Οι βασικές επιθέσεις του σύμμαχου προκαλούν 25/40/55/70/85 (+0.2) επιπλέον μαγική ζημιά και επιβραδύνουν το στόχο κατά 15/20/25/30/35% για 1 δευτερόλεπτο.
Κόστος
55/60/65/70/75 Μάνα
Εμβέλεια
800
Παλιρροϊκό Κύμα - Καλεί ένα πελώριο Παλιρροϊκό Κύμα που υψώνει στον αέρα, επιβραδύνει και προκαλεί ζημιά στους εχθρούς.
Δημιουργεί ένα Παλιρροϊκό Κύμα από τη θέση της Νάμι.

Το Παλιρροϊκό Κύμα υψώνει στον αέρα τους εχθρούς και τους επιβραδύνει κατά 50/60/70% και προκαλεί 150/250/350 (+0.7) μαγική ζημιά. Η διάρκεια της επιβράδυνσης αυξάνει ανάλογα με την απόσταση που καλύπτει το Παλιρροϊκό Κύμα, με ελάχιστη διάρκεια 2 δευτερολέπτων και μέγιστη διάρκεια 4 δευτερολέπτων.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
2550
Ορμητική Παλίρροια - Όταν οι ικανότητες της Νάμι επηρεάζουν σύμμαχους ήρωες, οι ήρωες αυτοί αποκτούν αυξημένη ταχύτητα κίνησης για μικρό χρονικό διάστημα.

Συμβουλές

  • Η Υδάτινη Φυλακή έχει μεγάλο χρόνο επαναφόρτισης, οπότε αξιοποιήστε την κατάλληλη στιγμή.
  • Η χρήση της Παλίρροιας και Άμπωτης σε μια αναμέτρηση με αντίπαλους ήρωες θα βοηθήσει να φέρει τη μάχη στα μέτρα σας.
  • Η υπέρτατη ικανότητα της Νάμι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για την έναρξη μιας μάχης με απομακρυσμένους αντιπάλους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου