Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

IHS iSuppli: Το 2015 αναμένεται η εξάλειψη των netbooks από την αγορά




Φαίνεται ότι η εποχή των netbooks έχει περάσει ανεπιστρεπτί, εφόσον το 2015 αναμένεται να αποτελέσει την χρονιά κατά την οποία οι εν λόγω συσκευές θα εκλείψουν από την αγορά.
Η πτώση των πωλήσεων και η σημαντική μείωση του μεριδίου αγοράς, που αυτές οι συσκευές γνώρισαν τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί και τα επόμενα, μέχρι την σταδιακή εξάλειψή τους.

Για το 2013 πληροφορίες θέλουν η διάθεση netbook συσκευών να σημειώσει περαιτέρω μείωση, με τον αριθμό να διαμορφώνεται στις 3.97 εκ. μονάδες, μια μείωση της τάξεως του 72% σε σχέση με πέρυσι. Το 2010 ο αριθμός αυτός είχε διαμορφωθεί στα 32.14 εκ. Όπως προβλέπει η εταιρεία IHS iSuppli, οι συσκευές αυτές θα έχουν εκλείψει από την αγορά μέχρι το 2015, ενώ το 2014 θα διαμορφωθεί στις 264,000 μονάδες.

Γεγονός είναι ότι τα netbook δεν προσέφεραν αρκετά όσον αφορά τις επιδόσεις, εντούτοις όμως αποτελούσαν μία φθηνή εναλλακτική λύση για χρήστες με συγκεκριμένο budget. Από την άλλη μεριά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως portable, γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον ανταγωνισμό με τα tablets.

 Site: zdnet.com

1 σχόλιο :