Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι HTC, LG και Samsung υιοθετούν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Power Matters Alliance



Το κορυφαίο, κατά πολλούς πρότυπο ασύρματης φόρτισης γνωστό με την ονομασία Qi, περιλαμβάνεται σε πλήθος δημοφιλών συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως τα Nokia Lumia 920, HTC Droid DNA, το Samsung Galaxy S III και τέλος το Google Nexus 4, προϊόν κατασκευής της LG.
Από την άλλη μεριά, δημόσιοι σταθμοί ασύρματης φόρτισης κάνουν συνεχώς το ντεμπούτο τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην Ιαπωνία.

Το Qi δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή το μόνο πρότυπο της αγοράς, καθώς ανταγωνιστικά standards παρουσιάζουν και αυτά ισχυρή δυναμική. Οι HTC, η Samsung και η LG, χρησιμοποιούν όπως προαναφέραμε το Qi, αλλά με πρόσφατη ανακοίνωση, αποτελούν μέλη πλέον και του Power Matters Alliance, στο οποίο ήδη συμμετέχουν από το 2012 οι Google, AT&T και Starbucks.

Στην πραγματικότητα η Samsung από την μεριά της υποστηρίζει τρία διαφορετικά πρότυπα ασύρματης φόρτισης όπως τα Qi, PMA και το Alliance for Wireless Power (A4WP) που ιδρύθηκε από κοινού με την Powermat και την Qualcomm.

Όπως επισημαίνει και η ιστοσελίδα CNET, το πολυαναμενόμενο, Samsung Galaxy S4 θα είναι διαθέσιμο με το πρότυπο Qi ή PMA, ανάλογα με ποιο τύπο καλύμματος ασύρματης φόρτισης θα προτιμηθεί από τους χρήστες. Άγνωστο παραμένει σε αυτό το σημείο ποια από τις 2 τεχνολογίες θα επικρατήσει, κάνοντας εταιρείες όπως τη Samsung να παίζουν σε 2 ταμπλό μέχρι ξεχωρίσει κάποια.

 Site: theverge.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου