Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge

Ένα χρόνο πριν, η αρχική  κυκλοφορία του Ninja Gaiden 3 κατάφερε να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα και να αποσπάσει μετριότατες κριτικές τόσο από το σύνολο του τύπου όσο και από την προσωπική άποψη των παικτών που ασχολήθηκαν μαζί του. Με τον Yosuke Hayashi (υπεύθυνο για τα Ninja Gaiden Σigma και Σigma 2 των PS3 και PS Vita) να βρίσκεται στο «τιμόνι» της παραγωγής, οι απαιτήσεις των οπαδών για το NG3 ήταν -δικαιολογημένα- αυξημένες, κάτι που οδήγησε σε μεγάλη δυσαρέσκεια για το τελικό αποτέλεσμα, γεγονός που είχε φυσικά αντίκτυπο και στις συνολικές πωλήσεις του τίτλου.

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge Image 01

Μία ημιτελής παραγωγή χωρίς τα σημάδια βίας που ξεχώριζαν κατά το παρελθόν, χωρίς προσωπικό και πλούσιο οπλοστάσιο (ο Ryu είχε στη διάθεσή του μονάχα ένα όπλο και ένα μαγικό ninpo!), με ρηχή και μπερδεμένη ιστορία, επικίνδυνα επαναλαμβανόμενο, με προβληματική camera και ανύπαρκτη τεχνητή νοημοσύνη από τη μεριά των αντιπάλων, παράλογη χρήση των Quick Time Events και βαρετό online mode, κατέληξε να αποτύχει παταγωδώς να προσφέρει την εμπειρία των προηγούμενων κεφαλαίων στο franchise. Η διάθεση του Razor’s Edge στο Wii U διόρθωσε αισθητά τα κακώς κείμενα της αρχικής κυκλοφορίας, προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη και προσεγμένη παραγωγή που προσπάθησε να πλησιάσει τα πρότυπα των Σigma και Σigma 2: μεγαλύτερος δείκτης βίας, τρεις νέοι χαρακτήρες (Ayane, Kasumi, Momiji), εμπλουτισμένο οπλοστάσιο, δυνατότητα αναβάθμισης των skills, νέες κινήσεις και μαγικά, μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας, ανανεωμένο gameplay χωρίς υπερβολικά QTEs, καλύτερη τεχνητή νοημοσύνη και πιο ενδιαφέρον online mode, συνέθεσαν ένα καθαρόαιμο και σκληροπυρηνικό Ninja Gaiden που σίγουρα προσπάθησε να κερδίσει εκ νέου τους απογοητευμένους fans.

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge Image 02

Το προνόμιο της αποκλειστικότητας όμως έσπασε και οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 μπορούν να απολαύσουν εκ νέου την επανακυκλοφορία Ninja Gaiden 3 χωρίς να χάσουν τα DLC που αγόρασαν για την αρχική κυκλοφορία, αφού όλα μεταφέρονται αυτόματα στο Razor’s Edge. Ωστόσο, η έλευση της επανακυκλοφορίας στα συστήματα των Sony και Microsoft προσφέρει επιπλέον υλικό που δεν είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- διαθέσιμο για την έκδοση στο Wii U. Αναλυτικότερα, υπάρχει το 100 Ninja Trials mode, το οποίο φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με 100 επίπονες δοκιμασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν, επέκταση του ήδη πλούσιου οπλοστασίου με μία σειρά από νέα όπλα όπως τα Dual Swords, νέες κινήσεις και αναβαθμίσεις σε μερικά από τα ήδη υπάρχοντα όπλα, νέες Ultimate επιθέσεις και φυσικά νέα combos.

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge Image 03

Δυστυχώς, κάποια από τα προβλήματα του τεχνικού τομέα παραμένουν, όπως το έντονο aliasing, τοscreen tearing και αρκετά bugs και glitches, με την προβληματική camera και τα μετριότατα textures να αλλοιώνουν κάπως τον οπτικό τομέα της παραγωγής. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, η Razor’s Edge έκδοση του Ninja Gaiden 3 στα PS3 και 360 είναι η απόλυτη έκδοση του τίτλου και αξίζει να αναφερθεί πως είναι διαθέσιμη τόσο σε φυσική όσο και σε ψηφιακή μορφή για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί το NG3. Περισσότερα για το Razor’s Edge μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου